Falck: Stille nat trods glatte veje

Selvom vejene landsdækkende har været glatte siden onsdag aften og stadig er det torsdag morgen, har de fleste biler holdt sig på kørebanen gennem natten, lyder meldingen fra Falck torsdag morgen.

Regn, slud og snebyger kombineret med minusgrader gjorde onsdag aften de danske veje glatte.

Opfordringen fra Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) til bilister lød derfor på at køre forsigtigt, varsomt og efter forholdene, og torsdag morgen tyder det på, at de danske bilister har lyttet.

I hvert fald melder Falck kun om enkelte hændelser i løbet af natten med biler, som er gledet af vejbanen.

»Det har været en meget stille og rolig nat. Der har været enkelte biler, der skulle trækkes fri eller hives op af grøfter,« siger Peter Miles, der er kommunikationsmedarbejder i Falck.

Selvom Vejdirektoratet allerede onsdag startede saltningen af vejene, så kan især de små veje i kommunerne stadig være glatte torsdag morgen.

»Alle de store motortrafikveje og motorveje er saltet, så der skulle ikke være nogen problemer. Men der er stadig en del kommuner, som melder om glatte veje rundt omkring i hele landet,« siger vagthavende hos Vejdirektoratets Trafikinformationscenter Brit Osted Nielsen, der samtidig opfordrer trafikanter til fortsat at køre forsigtigt.

Ifølge DMI kan danskere bag rattet forvente glat underlag frem til middagstid torsdag.