FAKTA: Taffelmenu står på fisketerrin og roulade

Til dronningens nytårstaffel kan toppen af Danmark se frem til at få serveret fisk, dyreryg og roulade.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

København: Dronningen byder repræsentanter for regeringen, politiet, kirken og militæret på storslået middag til nytårstaffel på årets første dag.

Menuen består af fisk, vildt, grønt og sødt:

* Forretten består af fisketerrin med gelé af grønne tomater, fennikel og selleri crudite.

* Hovedretten består af dyreryg med vildt sauce, sauteret majs og pommes anna.

* Herefter følger en grøn salat med rødbede og vinaigrette.

* Til dessert serveres der roulade med pomerans.

* Til maden får gæsterne skænket Rosenborgvin eller Rhinskvin op i glassene. Vinen har siden 1598 med få undtagelser været fast bestanddel af det kongelige nytårstaffel 1. januar.

Smagen på Rhinskvin er karakteristisk, ejendommelig og var før i tiden også særdeles sur.

Det var Christian den IV, der indførte Rhinskvin til det danske hof i slutningen af 1500-tallet. Vinen stammer fra Schloss Fürstenbeg i Bacharach, som er en vigtig havneby på Rhinens vestbred.

Kilder: Kongehuset.dk

/ritzau/