Fakta: Så stressede er vi

Knap hver sjette dansker føler sig ofte stresset. Stressniveauet er især bekymrende blandt unge.

Regeringen har nedsat et stresspanel, der ifølge kommissoriet skal skabe debat og bevidsthed i befolkningen med det mål, at færre oplever stress. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ritzau Scanpix

Regeringen har nedsat et stresspanel, der ifølge kommissoriet skal skabe debat og bevidsthed i befolkningen med det mål, at færre oplever stress.

Baggrunden er, at stadig flere danskere oplever stress og stressrelaterede lidelser, hvilket ofte har store personlige omkostninger for den enkelte og samtidig medfører produktionstab for virksomheder og det danske samfund:

– Knap hver sjette dansker følte sig ofte stresset i 2017, og samtidig var andelen af danskere med højt stressniveau steget fra 21 pct. i 2010 til 25 pct. i 2017.

– Stressniveauet er især bekymrende blandt unge, hvor 40,5 pct. af kvinder mellem 16 og 24 år og 23,4 pct. af mænd mellem 16 og 24 år rapporterer, at de har et højt stressniveau, jf. Den Nationale Sundhedsprofil.

– Danskerne anser stress for at være den største udfordring på arbejdsmarkedet.

Stresspanelet skal skabe bredt fokus på centrale samfundstendenser, som kan bidrage til forhøjet stressniveau i samfundet, og den enkelte samt familiens mulighed for at håndtere disse med henblik på at forebygge og reducere stress i samfundet.