FAKTA: Her er den drabsdømte sygeplejerskes otte forbrydelser

Den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen er fredag idømt fængsel på livstid. Læs om forbrydelserne her.

Nykøbing Falster. Retten i Nykøbing Falster har fredag idømt den 31-årige sygeplejerske Christina Hansen fængsel på livstid for blandt andet tre drab og et drabsforsøg.

I alt er den dømte kendt skyldig i otte af de ni forhold, som stod oplistet i anklageskriftet. Læs her om forbrydelserne og rettens dom:

  1. Drabet på den 72-årige Arne Herskov fandt sted 4. marts 2012 på Nykøbing F. Sygehus ved indgivelse af en overdosis af morfin og Stesolid. SKYLDIG.
  2. Den tiltalte har misbrugt sin stilling og gjort sig skyldig i tyveri ved at stjæle forskellige typer medicin fra sin arbejdsplads. SKYLDIG.
  3. Overtrædelse af autorisationsloven ved at have givet sin i dag otteårige datter kraftige og receptpligtige sovepiller af mærket Zopiclone, som ikke må gives til børn. SKYLDIG.
  4. Drabet på den 86-årige Anna Lise Poulsen. Ifølge anklageskriftet skete det 28. februar 2015 mellem klokken 19.00 og 20.30. Igen skal der være tale om en dødelig overdosis af morfin og Stesolid. SKYLDIG.
  5. Sagens tredje drab. Her er offeret den 66-årige Viggo Petersen, som blev dræbt i samme tidsrum som Anna Lise Poulsen. Også fremgangsmåden - en dødelig cocktail af morfin og Stesolid - går igen. SKYLDIG.
  6. Drabsforsøget på den dengang 72-årige Maggi Rasmussen. Ifølge anklageskriftet blev hun forsøgt dræbt i tidsrummet fra 28. februar klokken 19.00 til 1. marts klokken 05.35 med en dødelig dosis af morfin, Stesolid og hjertemedicinen Cordarone. SKYLDIG.
  7. Overtrædelse af både straffe- og autorisationsloven, da Christina Hansen i sit virke som sygeplejerske misbrugte sin stilling til at krænke privates ret og udviste grovere forsømmelse, idet hun i forbindelse med drabene og drabsforsøget fejlbehandlede de angivne patienter. FRIFINDES for overtrædelse af autorisationsloven, SKYLDIG i at have misbrugt sin stilling.
  8. Overtrædelse af bekendtgørelsen om euforiserende stoffer ved i forbindelse med sin anholdelse uberettiget at besidde morfintabletter, Zopiclone samt en sprøjte, der havde indeholdt Stesolid. SKYLDIG.
  9. Besiddelse og anvendelse af en mobiltelefon under sin varetægtsfængsling. FRIFUNDET

Kilder: Anklageskriftet fra Statsadvokaten i København samt dommen fra Retten i Nykøbing Falster.

/ritzau/