Fakta-ansatte løsladt ved grundlovsforhør

Politiet fik bekræftet mistanken om, at røveri i supermarked i Hvidovre i virkeligheden dækkede over et aftalt tyveri. To 19-årige sigtede aflagde tilståelse.

Det tog kun fem minutter, men politiet ville så gerne have, de blev lidt længere.

To 19-årige mænd blev tirsdag fremstillet i grundlovsforhør for tyveri mod den Fakta-forretning i Hvidovre, hvor de begge var ansat. Ifølge sigtelsen havde de to fingeret et røveri for at dække over deres tyveri, og efterforskningen førte hurtigt frem til, at de ansatte efter politiets opfattelse selv stod bag fuprøveriet.

Anmeldelsen kom umiddelbart efter lukketid mandag, og i forretningen på Gammel Køge Landevej fandt kriminalbetjentene den ene af de to 19-årige bundet med strips omkring hænderne foran på kroppen, oplyser kriminalkommissær Svend Hansen, Københavns Vestegns Politi.

Dommeren ville dog ikke efterkomme politiets ønske om at holde yderligere på de to tyverisigtede, da de aflagde tilståelse i retten. Dermed var betingelserne for at fængsle dem ikke opfyldt. Politiet valgte imidlertid at kære afgørelsen om løsladelse for den ene af de to.

/ritzau/