Fagligt møde på Jyllands-Posten om Flemming Rose-sagen

Medarbejderne på Jyllands-Posten undrer sig over måde, avisens ledelse har håndteret sagen, hvor den tidligere redaktør Flemming Rose i en ny bog langer hårdt ud efter avisens nuværende ledelse.

Flemming Rose fortæller i den nye bog »De besatte« om, hvordan Jyllands-Postens ledelse ville forhindre ham i at beskæftige sig med kontroversielle emner. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medarbejderne på Jyllands-Posten er både forundrede og overraskede over, at de ikke blevet er blevet orienteret af avisens ledelse i forbindelse med sagen om Flemming Rose.

Den idligere kultur- og udlandsredaktør på Jyllands-Posten, Flemming Rose, har i en dag i en række medier i forbindelse med en ny bog fra hans hånd langet hårdt ud efter tidligere chefer på avisen.

Han fortæller, hvordan koncern- og fondsledelsen i JP/Politikens Hus pålagde ham tavshed, og at nuværende næstformand i koncernen og formand for fonden, Jørgen Ejbøl, truede med at fyre ham.

Det skriver fagbladet journalisten.

»De redaktionelle medarbejdere er meget forundrede over, hvad der er foregået på ledelsesgangene,« siger tillidsrepræsentant Maria Dalhoff til Journalisten:

»Og vi er mindst lige så forundrede over, at vi intet har om sagen i avisen i dag, hverken på papir, på net eller på sociale medier. Vi har kun Ritzaus dækning. Det har været vores mærkesag i mange år. Så er det underligt, at vi slet ikke dækker det. Jeg kan sige, at medarbejderne forventer at blive orienteret af vores ledelse hurtigst muligt. Vi vil også indkalde til et fagligt møde, så vi kan tale det igennem.«

Ansvarhavende chefredaktør Jacob Nybroe oplyser til Journalisten, at avisen arbejder på sig egen dækning af sagen.

»Vi dækker den sag. I forgårs, da vi blev opmærksomme på denne sag, entrerede vi med en ekstern journalist, fordi vi ikke vil bede nogen i huset om at beskæftige sig med hverken tidligere kolleger eller nuværende chefer. Den eksterne journalist er Jacob Mollerup, som har haft den ene bog siden i aftes og den anden her til morgen, og derfor er vi ikke udkommet med en komplet beskrivelse af bøgerne endnu. Det gør vi inden for den næste time,« fortæller Jacob Nybroe.

Jacob Mollerup er tidligere seer- og lytterredaktør på DR og i dag selvstændig.