Faglige møder på københavnske skoler

De københavnske lærere overvejer at trække sig fra arbejdet med den storstilede plan for genrejsning af skolerne i hovedstaden, »Faglighed for alle«. Lærerne er utilfredse med voldsomme besparelser.

Lærerne på Vigerslev Allés Skole i København nedlagde i går arbejdet kl. 12 i utilfredshed med truende besparelser på de københavnske folkeskoler. De ældste elever blev sendt hjem, mens de yngre blev passet af vikarer og løstansatte.

Enkelte andre københavnske skoler har været berørt af faglige møder, men ellers afventer de utilfredse lærere et stormøde mellem alle de københavnske skolers tillidsrepræsentanter på tirsdag.

Lærerne protesterer mod, at Københavns Kommune i denne uge besluttede at spare yderligere 108 kroner på skole- og fritidsområdet oveni de allerede vedtagne besparelser for 190 mio. kr.

De københavnske lærere havde ellers set frem til markante forbedringer med planen »Faglighed for alle«, der blev vedtaget i april 2006. Men nu kan det være, at lærerne helt boykotter arbejdet med planen.

»En af overvejelserne kan være, at vi trækker os ud af de arbejdsgrupper om »Faglighed for alle«, som vi sidder i. Det giver ikke mening at arbejde med øget faglighed, når vi samtidig skal spare så meget,« siger næstformand i Københavns Lærerforening, Ole Hein Christensen. boj