Fagforeninger kritiserer statistik for ligeløn

Regeringens initiativer til at bekæmpe lønforskel bliver sablet ned af fagbevægelsen, der efterlyser ens lovgivning for alle danske virksomheder.

Ubrugelig. Regeringens nyeste udspil til at sikre ligeløn i de danske virksomheder får en hård medfart af fagbevægelsen, der efterlyser strammere lovgivning.

Fagforeningerne er utilfredse med, at loven kun kommer til at gælde for virksomheder med over 35 ansatte, fordi det udelukker en meget stor del af lønmodtagerne. Som i HK/Privat hvor kun 10 procent af de 160.000 medlemmer bliver påvirket af loven.

- Det her kommer ikke til at betyde noget som helst for en meget stor del af vores medlemmer. Når man vælger kun at ville synliggøre lønforskelle på de største virksomheder og helt ignorer de små og mellemstore, bliver vores medlemmer ikke hjulpet ret meget, siger formand Karin Retvig for HK/Privat.

Fra den 1. januar 2007 skal landets større virksomheder udarbejde en kønsopdelt lønstatistik. De små og mellemstore virksomheder er derimod ikke inde under loven, men vil modtage en guide, som blot opfordrer til at føre statistik.