Fagforbund intern strid før lønforhandlinger

Intern splid i KTO får FOA-formand Dennis Kristensen til at trække sig som chefforhandler. FOA's enegang og ønske om en lønpulje til sosu'erne tvang ham væk.

De offentligt ansatte er røget ud i et internt rivegilde kort før forhandlingerne om nye løn- og arbejdsvilkår for mere end en halv million offentligt ansatte. FOA's formand Dennis Kristensen trak sig torsdag som formand og topforhandler for Kommunale Tjenestemænd og Overenskomstansatte (KTO), der om kort tid skal lægge arm med arbejdsgiverne i regioner og kommuner for at skaffe flere penge i lønningsposen.

Dennis Kristensen så gerne, at der blev afsat en lønpulje til at hæve lønnen for blandt andet plejemedarbejderne, men lærerne, pædagoger, HK og de øvrige forbund vil ikke være med til på forhånd at øremærke pengene til bestemte faggrupper.

- I FOA ser vi gerne, at der bliver afsat en pulje til særlige kvindefag, men flertallet i KTO er uenig. Og en formand kan ikke blive siddende med et flertal imod sig, så jeg trak mig i al stilfærdighed. Men FOA er stadig med i KTO, siger Dennis Kristensen til Ritzau.

Han tilføjer, at tidspunktet er "uheldigt". KTO skal om en måned udveksle krav med arbejdsgiverne fra regioner og kommuner forud for vinterens overenskomstforhandlinger.

/ritzau/