Fagbevægelsens hjemmesider lagt ned

Blandt andre LO, HK og 3Fs hjemmesider er så overbelastede af angreb, at de er gået ned. Også Socialdemokraterne er ramt.

Denne besked mødte søndag aften brugerne af 3Fs hjemmeside. Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Socialdemokraterne og store dele af fagbevægelsen har søndag aften været udsat for såkaldte DDOS-angreb (distributed denial of service) på nettet. Det vil sige, at deres hjemmesider har været så overbelastede af trafik, at de midlertidigt er gået ned eller har haft meget lange svartider.

På en midlertidig nød-hjemmeside skriver 3F:

- 3Fs internetsider er desværre udsat for angreb fra en anonym gruppe. Det betyder, at siderne ikke er tilgængelige.

Angrebet mod 3F sker i protest mod fagforeningens aktion mod Restaurant Vejlegården i Vejle.

Det vides endnu ikke, hvem der står bag angrebene, men lørdag blev en video, som hævder at stamme fra den flygtige og anonyme internetaktivist-bevægelse Anonymous lagt på youtube. I videoen anklages 3F for at blokere restauranten Vejlegården i den aktuelle overenskomstkonflikt.

- 3F skal smage deres egen medicin, siger gruppen, der i øvrigt mener, at fagforbundet undertrykker den ytringsfriheden ved at have presset Vejle Amts Folkeblad til at droppe en annonce fra Vejlegården.

Det skal understreges, at alle og enhver kan påstå, at de tilhører Anonymous, så indholdet af videoen skal tages med et gran salt.

3F blokerer Vejlegården fordi restaurantens leder har valgt at flytte medarbejdere til Krifas overenskomst, der på flere punkter forringer de ansattes vilkår. Blandt andet åbner den nye overenskomst for, at den garanterede mindsteløn for alle medarbejdere er lavere.

Forbundet har anmeldt angrebet til politiet.