Færre vil være skolelærer

En række fynske skoleledere melder om markant færre ansøgere til ledige stillinger end før skolereformen.

Folkeskolen har mistet popularitet, og derfor har færre lyst til at søge job som skolelærer.

Flere fynske skoleledere siger i en rundspørge ifølge Fyens Stiftstidende, at de modtager markant færre ansøgere til ledige stillinger end tidligere.

»Vi lige fået 20 til det seneste stillingsopslag. Før kunne vi få 100 ansøgere til sådan en stilling,« siger Carsten Højgaard, skoleleder på Birkhovedskolen i Nyborg, til avisen.

Skoleleder Hans Jørgen Larsen fra Sletten Skole i Otterup bakker hans kollega op.

»Alle kommunens folkeskoler oplever det her. For to år siden fik vi over 70 ansøgninger til en stilling. Nu får vi mellem 10 og 15,« siger Hans Jørgen Larsen, der har været nødt til at ansætte et øget antal vikarer, da der ikke har været nok kvalificerede ansøgere til stillingerne.

Formanden for landets skoleledere, Claus Hjortdal, mener ifølge Fyens Stiftstidende, at tendensen skal forklares med flere års dårlig omtale af folkeskolen, den nye skolereform, og at der uddannes færre skolelærere end tidligere.

Formand for Danmarks Lærerforening Anders Bondo Christensen forudser, at problemet med manglende lærere bliver værre. Lærerformanden efterlyser - netop som overenskomstforhandlingerne er gået i gang - en ny diskussion om skolereformen og lærernes arbejdstidsaftale.