Færre udsættes for røveri og indbrud

Antallet af anmeldte overtrædelse af straffeloven er nu på sit laveste niveau i 30 år, viser en foreløbig opgørelse fra Rigspolitiet. Det skyldes en målrettet indsats, lyder det.

Foto: Tommy Wøldike
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Risikoen for at blive udsat for et røveri eller et indbrud i huset falder markant.

Rigspolitiet offentliggør tirsdag en foreløbig opgørelse over anmeldte forbrydelser for årets første seks måneder, og den viser et fald på 5,8 procent i forhold til samme periode i 2014.

I første halvdel af 2015 er der blevet anmeldt 153.902 overtrædelser af straffeloven, knap 10.000 færre end sidste år.

»Det glæder mig virkelig, at første halvår viser et fortsat fald i kriminaliteten på landsplan - ikke mindst fordi vi samme periode har lagt store kræfter i de særlige indsatser i København og på Bornholm,« siger rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg i en skriftlig kommentar til opgørelsen.

Det er især den såkaldt borgervendte kriminalitet, der er på retur. Det omfatter blandt andet tyveri, røveri, indbrud og forskellige former for personfarlig kriminalitet.

Eksempelvis er antallet af indbrud i private hjem faldet fra 17.254 i første halvdel af 2014 til 14.425 i første halvdel af 2015.

Til gengæld har politiet registreret en ganske svag stigning i antallet af voldforbrydelser. I årets første seks måneder er der blevet politianmeldt 6.590 tilfælde af vold.

Den endelige opgørelse over anmeldelser til politiet ventes offentliggjort til august.