Færre tog over Fyn fra 1. maj

Hen over sommeren fortsætter Banedanmark med at renovere jernbanestrækningen mellem Odense og Fredericia. Det betyder færre tog over Fyn fra 1. maj til 9. august.

Sporarbejdet kalder. 1. maj fortsætter Banedanmark renoveringen af den 62 kilometer lange jernbanestrækning mellem Odense og Fredericia.

Det betyder, at der bliver færre tog til at fragte sommertrafikanterne over Fyn, oplyser Banedanmark i en pressemeddelelse.

Arbejdet står på til 9. august, og i den godt tre måneder lange periode vil der køre tog i ét af de to spor på strækningen. Skal du rejse mellem landsdelene, må du derfor regne med længere rejsetid end normalt. Men det bliver regnet ind i køreplanen, og den kan passagererne regne med, forsikrer Banedanmarks trafikdirektør, Peter Svendsen.

»Det påvirker desværre mange passagerer, når vi arbejder på hovedstrækningen mellem landsdelene, og derfor er arbejdet på Vestfyn også planlagt sådan, at der fortsat kan køre trafik i et af de to spor. I Banedanmark har vi i tæt samarbejde med DSB og de øvrige jernbanevirksomheder planlagt den reducerede togtrafik for at sikre, at passagererne også får en køreplan, de kan regne med, mens der kører færre, men længere tog over Fyn fra 1. maj til 9. august,« siger han i pressemeddelelse.

I en kort periode kræver arbejdet, at Banedanmark helt lukker for togtrafikken mellem Odense og Fredericia. Det sker fra 14. maj klokken 21.00 til 17. maj klokken 05.00, hvor der i stedet bliver indsat togbusser.

Togbusserne blev senest indkaldt i påsken, hvor Banedanmark ligeledes gennemførte sporarbejde flere steder i landet. De forlængede rejsetider udløste påskeæg og kildevand til passagererne i busserne.