Færre politisager bliver opklaret

Politiet er blevet dårligere til at opklare sager om overtrædelser af straffeloven. Derimod kan ordensmagten præsentere pæne tal, når det gælder om at udstikke bøder for høj fart og andre forseelser i trafikken.

Udviklingen fremgår af en opgørelse, som rigspolitichefen og rigsadvokaten offentliggjorde torsdag.

Tallene viser, hvordan det er gået i årets første seks måneder efter den store reform af politiet, sammenlignet med den samme periode i 2006.

Langt færre straffelovssager bliver opklaret. I 2006 blev 19,4 procent af denne type sager opklaret, men i år er andelen faldet til 15,7 procent.

Alligevel erklærer rigspolitichef Torsten Hesselbjerg og rigsadvokat Jørgen Steen Sørensen i deres status, at indsatsen og betjeningen af borgerne "samlet set har været på et tilfredsstillende niveau."

- Selvfølgelig går politiet ikke upåvirket gennem den største reformproces i nyere tid. Der er i år et mindre fald i antallet straffelovssager, der ikke er afgjort, set i forhold til sidste år. Det er forventeligt, men jeg er sikker på, at det tal vil rette sig op inden længe, siger Torsten Hesselbjerg og fortsætter:

- Der er imidlertid også en lang række områder, hvor vi har forbedret vores resultater. Vi er f.eks. blevet hurtigere til at komme ud til borgerne, når der virkelig er brug for det. Alt i alt synes jeg, at aktivitetsniveauet og borgerbetjeningen har haft et samlet set tilfredsstillende niveau.