Færre københavnske unge begår vold og røveri

Den alvorlige ungdomskriminalitet falder i København. Det skyldes opsøgende arbejde og forebyggelse, siger socialborgmesteren. Også Aalborg, Odense og Aarhus oplever et fald.

Færre unge i Københavns kommune begår vold og røverier, og dermed er kurven for alvorlig kriminalitet blandt unge mellem 15 og 18 år knækket. Det skriver Jyllands-Posten.

Statistikken fra Københavns kommune er opgjort på baggrund af antallet af fremstillinger i dommervagten og varetægtsfængslinger. Fremstillinger i dommervagten faldt med knap 35 procent sidste år og gik fra 109 i 2013 til 71 i 2014. 87 procent blev varetægtsfængslet.

Ifølge socialborgmesteren i København, Jesper Christensen (S), er det opsøgende medarbejdere, forebyggelse og alternativer til kriminaliteten, der har været medvirkende til, at kurven er knækket.

»Det handler om at have nogle alternativer, når det er sket - at få nogle veje ud af kriminaliteten. Det kan være arbejde, uddannelse, fritidsjobs og fritidsinteresser. Faktisk noget af det, man tidligere troede, at de unge ikke gad,« siger Jesper Christensen.

Det er ikke kun København, der oplever et fald i tilfælde af unge, der begår grov kriminalitet. Også store byer som Aalborg og Odense kan se, at antallet falder, og i Aarhus så man allerede et fald i 2009. I Aarhus er den personfarlige ungdomskriminalitet opgjort i sigtelser, og her ser man et fald fra 262 sigtede i 2007 til 122 i 2014.