Færgekatastrofen udeblev

Passagererne på Oslo-færgen nøjedes en slem forskrækkelse og en stor forsinkelse, da brandalarmen gik i gang lidt før klokken seks.

Ingen kom til skade ved branden  på Pearl of Scandinavia, men som man kan se her på billedet fra bildækket, var der tale om en ganske voldsom brand. Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Vandall Ørtvig
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Klokken var cirka 5.50 denne morgen, da brandalarmen på Oslo-færgen gik i gang. 490 passagerer lå i deres kahytter og sov, og over højttalerne blev de bedt om at samle sig på restauranten.

»Da alarmen gik, troede jeg først, det var min venindes mobil, der ringede. Men så blev alarmen ved, og den var meget intens. Og da personalet kom og bankede på døren, vidste vi, at det var alvor,« siger norske Ingri Rökholt, som havde taget turen til København sammen med sin veninde.

»Man kunne tydeligt lugte røgen, da vi kom ud på gangen,« siger hun.

Veltrænet personale
Branden var opstået på vogndækket på dæk 5 i en elbil af  mærket Nissan. Branden udviklede kraftig røg, men inden for kort tid kom den under kontrol.

»Alt tyder på, at det hele er gået efter bogen. Personalet foretager hver uge en sikkerhedsprocedure, så de er veltrænede i at håndtere situationer som denne her,« siger Gert Jakobsen.

De næste dage bliver afgangene mellem Oslo og København aflyst. Først om seks dage vil færgeafgangene, ifølge DFDS, igen køre efter planen.

Mit hjerte bankede
Selv om ingen kom noget til brandulykken, har den gjort indtryk på passagererne. Per Lavmand havde været på en smuttur til Oslo med sin kone, og da alarmen gik, fik han sig noget af et chok.

»Mit hjerte begyndte at banke, og man blev da lidt bange. Vi har to børn derhjemme, men nu har jeg sendt dem nogle sms'er, så de er rolige nu,« siger han.

Norske Ingri Rökholt kontaktede også hurtigt sin familie, efter at hun og veninden havde samlet sig med de andre passagerer på restauranten.

»De hørte allerede i fjernsynet klokken syv, at der var brand på færgen. Men nu har vi snakket over telefonen, så de ved, at vi har det godt,« siger hun.

Hun og veninden var taget til København for at gå på julemarked i Tivoli, men foreløbig tager de bare bussen hen til deres hotel.

»Og så tror jeg egentlig bare, at vi skal have os en pølse. Vi er meget trætte,« siger hun.