Færge tidligst på vandet igen om seks dage

Oslo-færgen Pearl of Scandinavia kommer tidligst tilbage på sin rute om seks dage.

Bil-brand onsdag 17. november 2010 på Pearl of Scandinavia, der her ankommer til Københavns Havn . Alt ånder fred og ro på Oslo-båden 'Pearl of Scandinavia' efter den brand, der udbrød onsdag morgen. Passagererne er nu samlet i skibets restaurant, og færgen har kurs mod København. Der er ingen tilskadekomne. - De får serveret morgenmad, og alt er roligt, fortæller informationschef Gert Jakobsen fra rederiet DFDS til Ritzau. Branden opstod på vej fra Oslo mod København, da færgen befandt sig ud for den svenske kyst mellem Helsingborg og Göteborg. Den er nu på vej til København, hvor den vil være fremme i løbet af formiddagen. Branden udbrød på færgens vogndæk, og det væltede frem med røg. Færgepersonalet gjorde klar til at evakuere de 490 passagerer og 161 besætningsmedlemmer. Alle blev samlet ved et af de samlingspunkter, der er på færgen i tilfælde af en nødssituation. (Foto: Marie Hald/Scanpix 2010) Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De materielle skader på Oslo-båden "Pearl of Scandinavia" er så alvorlige, at den tidligst vil være tilbage på sin rute om seks dage. Det oplyser DFDS. Onsdag eftermiddag lød meldingen fra DFDS ellers, at færgen kunne være på farten igen allerede fredag. Men så hurtigt kommer det ikke til at gå.

Branden har sat sine tydelige spor på bådens bildæk, hvor lugten af brændt gummi stadig hænger tungt i luften.

Politiets teknikere har slået fast, at branden opstod i en bil af mærket Nissan, som bilejeren selv havde fået bygget om til en elbil.

Tekniske undersøgelser peger indtil videre på, at det var en teknisk fejl i elbilen, der forårsgade branden.

- Indtil videre har vi ingen grund til at tro, at branden er påsat. Men det vil vores tekniske undersøgelser endeligt bestemme i morgen, siger Mette Lindskov fra Københavns Politi.

Nu er det kun skelettet af bilen, der står tilbage. Da branden startede, stod bilen til opladning. Det har i et godt stykke tid været muligt at få sin elbil opladet på Oslo-færgerne, men hvis det er den mulighed, der har forårsaget branden, vil DFDS kraftigt overveje, om de stadig vil udbyde den service.

- Hvis det har medvirket til branden, vil der selvfølgelig blive kigget på det, siger Gert Jakobsen, der er kommunikationschef i DFDS.

Den beslutning vil dog først blive truffet, når politiets endelige undersøgelse ligger klar.

Da branden brød ud omkring klokken seks i morges, blev de 490 sovende passagerer samlet i færgens restaurant, mens røgdykkere blev sendt ned på bildækket. Inden de nåede frem havde bådens sprinkleranlæg allerede slået flammerne ihjel, og skibet kunne ved egen kraft lægge til i Københavns lidt over middag.

/ritzau/