Færge slår revner efter kollision: Flere afgange blev aflyst

Fredag er et skib og en færge kollideret. Ny færge overtager afgange mellem Gedser og Rostock fredag aften.

En passagerfærge fra rederiet Scandlines og et mindre skib sejlede fredag eftermiddag ind i hinanden i Østersøen. Færgen var på vej fra Rostock i det nordøstlige Tyskland til Gedser på Falsters sydspids. Odd Andersen/Ritzau Scanpix Fold sammen
Læs mere

Et mindre skib og en færge, der var på vej til Danmark, kolliderede fredag eftermiddag.

Det har skabt problemer for rederiet Scandlines og passagerer på ruten mellem Rostock i det nordøstlige Tyskland og Gedser, der ligger på Falsters sydspids.

Rederiets færge »Berlin« har slået revner efter sammenstødet, og derfor meldte rederiet sent på eftermiddagen ud, at alle afgange på ruten var aflyst indtil lørdag klokken 13.

Fredag aften lyder meldingen dog, at færgen »Kronprins Frederik« overtager driften, mens »Berlin« er sat ud af spil.

Der er en afgang cirka hver anden time, og færgen begynder sejladsen fra Rostock fredag klokken 22.

Scandlines' passagerfærge »Berlin« var på vej fra Rostock til Gedser, da sammenstødet med det mindre skib skete.

Færgen måtte som konsekvens sejle retur til færgelejet i Rostock.

Ingen af de 321 passagerer om bord kom til skade i forbindelse med kollisionen. Men skader på selve færgen skal udbedres, før »Berlin« kan sejle igen. Det oplyser Anette Ustrup Svendsen, kommunikationschef hos Scandlines.

»I forbindelse med kollisionen er der opstået nogle revner, som skal udbedres, før den må sejle videre. De skader, der er opstået, skal udbedres, og myndighederne skal derefter godkende og frigive skibet.«

»Myndighederne tjekker, at færgen opfylder alle sikkerhedsmæssige foranstaltninger. Det er det allervigtigste, at der ikke er nogen risiko,« siger hun.

Rederiet forventer, at »Berlin« kan genoptage driften igen lørdag klokken 13. Det kræver dog, at færgen er blevet godkendt.

Anette Ustrup Svendsen beklager de problemer, som aflysningerne fører til for kunderne. Hun oplyser, at passagerer alternativt kan benytte færgeruten mellem Rødby og Puttgarden. Der sejler færgen planmæssigt.

/ritzau/