Fængslet spionchef har haft indbrud i sit private hjem

Mens Forsvarets Efterretningschef, Lars Findsen, har siddet varetægtsfængslet, har der været indbrud i hans private villa.

Chefen for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, har haft indbrud i sin private villa, mens han har været fængslet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mens Lars Findsen, chef for Forsvarets Efterretningstjeste (FE), har siddet bag tremmer, har der været indbrud i hans private hjem. Det skriver Ekstra Bladet.

Indbruddet i Lars Findsens villa blev ifølge Ekstra Bladet anmeldt 19. december. Det er blot elleve dage efter, Lars Findsen blev anholdt i Københavns Lufthavn, sigtet for at have lækket fortrolige oplysninger.

Af en oversigt over indbrud i Nordsjællands Politikreds fremgår det, at der 18. december klokken 22 blev anmeldt et indbrud på den vej, hvor Lars Findsen har adresse.

»Muligvis indgang via en ulåst dør i kælderen,« skriver Nordsjællands Politi i resumeet fra indbruddet.

Det vides endnu ikke, om indbruddet har forbindelse til den aktuelle lækagesag.

Historisk sag

Fængslingen af Lars Findsen er uden fortilfælde i Danmark.

Han har i årtier haft kendskab til de allerdybeste statshemmeligheder, og han er den første nogensinde, der både har været chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET) og Forsvarets Efterretningstjeneste (FE).

Mandag kom det frem, at Lars Findsen sidder fængslet, efter Københavns Byret ophævede navneforbuddet.

Det vides ikke, hvad Lars Findsen præcis er mistænkt for at have gjort, men han er sigtet for at viderebragt »højt klassificerede oplysninger fra efterretningstjenesterne« til pressen.

Han er sigtet efter paragraf 109, som er en af de mest alvorlige dele af straffeloven. Paragraffen straffer med op til 12 års fængsel »den, som røber eller videregiver meddelelse om statens hemmelige underhandlinger, rådslagninger eller beslutninger i sager, hvorpå statens sikkerhed eller rettigheder i forhold til fremmede stater beror.«