Fængselsforbund kræver handling fra Pind efter overfald

Justitsministeren skal gøre mere for at sikre fængselsbetjentes sikkerhed, mener fagforbund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 38-årig fængselsfunktionær blev tirsdag aften passet op af to mænd, som stak ham tre gange med kniv, før de løb fra stedet.

Det får nu fængselsbetjentens fagforbund, Fængselsforbundet, til at appellere om hjælp hos justitsminister Søren Pind (V).

- Ministeren skal skride hårdere ind overfor, når politikerne, medarbejdere fra Kriminalforsorgen og offentlige ansatte bliver angrebet af borgere, siger fagforbundets formand, Kim Østerbye.

- Han skal sikre os på jobbet og på vej hjem fra jobbet. Og så må det gerne have en væsentlig hårdere konsekvens, når sådan noget her sker.

Forbundsformanden er ikke i tvivl om, at overfaldet er udført af personer fra bandemiljøet.

Politiet undersøger om overfaldet har noget at gøre med offerets job som fængselsbetjent, men kan endnu ikke sige noget om, hvorvidt det er tilfældet.

Kim Østerbye er dog ikke i tvivl om, at det er blevet farligere at være fængselsbetjent.

- Vi får flere og flere bandemedlemmer i fængslerne, som reagerer med vold og truer os. Når der er nogen, de ikke kan lide, så gør de kort proces, når betjentene er på vej hjem.

- Det kan jo være svært at undgå. Særligt når det for anden gang på et halvt år er så farligt, som det er, og gerningsmændene stadig ikke er fundet.

- Hvis man finder gerningsmændene, skal der skrides ekstremt hårdt ind overfor den slags. Der skal sendes et signal til miljøet om, at vi er fredet i klasse a. Det her gør man bare ikke, siger han.

Den 38-årige, der blev overfaldet tirsdag aften, var ikke i livsfare, og han er efter endt behandling på Rigshospitalets Traumecenter blevet udskrevet og har været til afhøring hos politiet.

/ritzau/