Fængselsbetjent sigtet for at smugle hash ind til bandemedlemmer

En 38-årig fængselsbetjent er sigtet for at have smuglet hash, telefoner og usb-stik ind til indsatte i Helsingør Arrest mod kontante pengebeløb.

Arkivfoto: En 38-årig fængselsbetjent er ved retten i Helsingør sigtet for at smuglet hash, telefoner og usb-nøgler ind i Helsingør Arrest. Fold sammen
Læs mere
Foto: Martin Ballund
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 38-årig fængselsbetjent bliver mandag fremstillet i grundlovsforhør i retten i Helsingør sigtet for at smugle hash, telefoner og usb-nøgler ind i Helsingør Arrest.

Manden har ifølge sigtelsen modtaget kontante pengebeløb for indsmuglingen.

Fængselsbetjenten skulle herefter have overdraget varerne til forskellige indsatte - blandt andet er det anklagemyndighedens overbevisning, at fængselsbetjenten gav »ukendte mængder hash« til flere personer, der er kendt fra bandemiljøet.

Det kan give op til seks års fængsel, hvis en offentligt ansat dømmes for at have modtaget en gave eller en anden »fordel«.

Den 38-årige fængselsbetjent nægter sig skyldig.

Nordsjællands Politi har igennem flere måneder efterforsket sagen, og der er i den forbindelse foretaget flere ransagninger på forskellige adresser, herunder også en ransagning i Helsingør Arrest.

Den 38-årige mand blev anholdt søndag 1. oktober kl. 17.47. Han er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 114, der omhandler bestikkelse.

Indsmuglingen har ifølge anklagemyndigheden fundet sted »ad flere gange i en pt. ukendt periode frem til 1. oktober 2017«.

Fire andre personer har også været anholdt i sagen, har politiet oplyst i en pressemeddelelse mandag formiddag. De fire personer er dog igen løsladt.

Den 38-årige mand bliver mandag eftermiddag fremstillet i grundlovsforhør med krav om fængsling. Han var rolig, men tydeligt ubekvem ved situationen, da han ankom til retssalen.

Grundlovsforhøret mandag holdes for lukkede døre med henvisning til, at der er »en større efterforskning med rigtig mange personer involveret« i gang, som anklager Helle Olesen formulerede det i sin argumentation for dørlukningen.