Fælles dansk-svensk luftrum på vej

En ny rapport lægger på til et tættere dansk-svensk samarbejde om flytrafik. Det kan ende med et fælles dansk-svensk luftrum.

Meget tyder på, at Sverige og Danmark får et fælles luftrum fra 2008.

Naviair, der står for flyveledelsen i dansk luftrum, er netop ved at lægge sidste hånd på en rapport sammen med den svenske flyvesikringstjeneste LFV, hvor man opridser tre muligheder for et fremtidigt samarbejde. Scenarierne varierer fra samarbejde omkring flere funktioner til en sammenlægning af den svenske og danske flyvesikringstjeneste.

- Rapporten bliver sendt til trafikministeren efter sommerferien, og det er så op til politikerne at beslutte, hvad der skal ske, siger informationschef i Naviair, Kurt Andreassen, til Ritzau.

Rapporten om et fælles luftrum mellem Danmark og Sverige er udsprunget af EU-Kommissionens projekt "Single European Sky", som lægger op til en samling af alle luftrum i Europa. Det vil betyde mindre brændstofforbrug, da flyene kan flyve mere direkte, og desuden større sikkerhed, fordi flyene ikke skal håndteres af flyveledere med forskellige regler og standarder i landene.

/ritzau/