Fælden skal klappe med det samme: Regeringen foreslår ny hård straf til fartbøller

Det skal kunne udløse fængselsstraffe, hvis man kører meget stærkt i trafikken, mener regeringen, der vil gøre det muligt at straffe grove lovovertrædelser med 20 dages fængsel.

Henrik Schmeisser, politiassistent ved Københavns Færdselspoliti, er stoppet op på Langebro i København, hvor en af hans kollegaer mistede livet som følge af en vanvidsbilists hasarderede kørsel. Sagen satte gang i politisk debat om vanvidsbilisme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Søren Bidstrup

At det er ulovligt at køre for stærkt, ved de fleste. Nu kan de groveste overtrædere af færdselsloven muligvis se frem til at havne bag tremmer, idet regeringen vil gøre det muligt at straffe fartdjævle med fængsel.

Det skriver DR Nyheder.

»Hvis man kører så langt over hastighedsgrænserne, er det ikke nok, at man får en bøde,« lyder det fra transportminister Benny Engelbrecht (S), der foreslår, at hastigheder over 200 kilometer i timen udløser 20 dages fængsel og en ubetinget frakendelse af kørekortet i minimum tre år.

Det skal udløse samme straf, hvis man overskrider en hastighedsgrænse med 100 procent og samtidig kører mere end 100 kilometer i timen.

I dag udløser denne type overtrædelser højst en bøde og en ubetinget frakendelse af kørekortet.

»Vi har set ulykkelige tilfælde – også et, hvor en tjenestemand er kommet af dage, og det er ikke acceptabelt, at folk opfører sig på en måde, der bringer andres liv i fare. Vi må sikre, at man ikke bare får en bøde, men at man også kan ryge direkte i fængsel,« siger Benny Engelbrecht til DR Nyheder.

Episoden, som Benny Engelbrecht henviser til, er fra 2019, hvor en betjent blev kørt ned af en vanvidsbilist i København og mistede livet. Efter denne tragiske episode satte Berlingske fokus på netop vanvidsbilisme i en række artikler.

Her kan du blandt andet se kortet over, hvor vanvidsbilisterne kører ræs i København.