Faderhuset nedlægger sig selv

Menigheden Faderhuset, som Ruth Evensen står bag, føler sig hetzet i en grad, så man nu lukker menigheden.

Ruth Evensen fra Faderhuset. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Bech
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Faderhuset nedlægger sig selv. Ifølge menigheden selv på grund af hetz og trusler. Menigheden har fyldt godt i medierne i årenes løb - blandt andet i forbindelse med købet af Ungdomshuset på Jagtvej 69 i København.

»Nedlæggelsen sker som følge af den seneste tids intensive, racistiske hadekampagne, som er sat i værk i forbindelse med, at Ruth Evensen (medstifter af Faderhuset, red.) stillede op med lokallisten Det Frie Lolland til kommunalvalget sammen med ni andre kandidater tilhørende menigheden Faderhuset,« oplyser menigheden i en pressemeddelelse og kommer med flere eksempler på, hvad man betragter som hetz:

»En Facebook-gruppe med navnet »Nej tak til Faderhuset på Lolland«, som spreder løgne og sladder om Faderhuset, har udviklet sig til en hadegruppe af hidtil usete dimensioner. Der skrives læserbreve, afholdes demonstrationer, folk, der har med Faderhuset at gøre, trues, der spredes løgne og virksomheder, som har noget med Faderhuset at gøre, chikaneres«.

Faderhuset beklager, at man ser sig tvunget til at lukke.

»For at opnå fred og for bedre at beskytte menighedens medlemmer mod overgreb er det besluttet at nedlægge Faderhuset, hvorefter alle menighedsaktiviteter afsluttes. Det er med stor beklagelse, at vi tager denne beslutning om at lukke en velfungerende, fredelig og vellidt menighed, idet det således er blevet konstateret, at diskrimination og strukturel racisme får lov til at udspille sig for åbent tæppe i Danmark med god opbakning fra samfundets etablerede meningsdannere. Vi synes, det er meget uhyggeligt,« siger menigheden i pressemeddelelsen.

Menigheden blev stiftet af Ruth og Knut Evensen. Berlingske Nyhedsbureau har forgæves forsøgt at få en kommentar fra de to. Lokallisten Det Frie Lolland fik 319 stemmer ved det nyligt afholdte kommunalvalg.