Facebook skærper regler for bare bagdele og terrorstøtte

Facebook har netop præciseret reglerne for, hvilke opdateringer, billeder og videoer man må lægge ud på det sociale netværk.

Arkivfoto. Facebooks retningslinjer har tidligere forbudt yderliggående grupper at have profiler på det sociale medie, men nu vil brugere, der udtrykker støtte til for eksempel terrororganisationer, også blive blokeret. Ligesom det ikke er tilladt med bare numser eller billeder af bryster, hvor man kan se brystvorten. Fold sammen
Læs mere
Foto: JAN JØRGENSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Er det tilladt at lægge et billede af en bar numse ud på Facebook eller skrive, at man støtter en militant organisation?

Facebook har søndag opdateret deres retningslinjer for, hvad dets 1,4 milliarder brugere må lægge ud eller skrive på det sociale netværk. Det skriver Reuters.

Facebooks retningslinjer har tidligere forbudt yderliggående grupper at have profiler på det sociale medie, men nu vil brugere, der udtrykker støtte til for eksempel terrororganisationer, også blive blokeret.

Billeder af afklædte mennesker og vold har også været forbudt, men det har for mange brugere været en gråzone at finde ud af, hvor grænsen gik.

I de nye retningslinjer står der ifølge BBC klart, at eksempelvis et billede af en »helt afklædt bagdel« og »billeder af kvinders bryster, hvis man kan se brystvorten«, ikke er tilladt.

I 2013 varslede Facebook, at mediet ville udvide regelsættet efter en række sager, hvor der var lagt videoer op af voldelige episoder. Det amerikanske internetfirma er også blevet kritiseret for at give plads til militante grupper. Blandt andet har Islamisk Stat i stigende grad brugt Facebook til at sprede radikale budskaber.

Ifølge Facebooks grundlægger og administrerende direktør, Mark Zuckerberg, er der ikke tale om en ændring af reglerne, men en præcisering af de nuværende retningslinjer.

»Brugerne har ret til at vide, hvilket indhold der vil blive slettet og hvilke kontroversielle ting, der ikke vil blive rørt,« siger han ifølge Reuters.