Få overblikket: Sådan gik det danskerne i nat

To danskere trodsede forudsigelserne og hentede ædelmetal hjem til Danmark.

Toer uden styrmand, finale mænd: Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel vinder bronze til OL i Tokyo, torsdag den 29 juli 2021. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Sejrer og nederlag har været på programmet, da Danmark senest konkurrerede i OL i Tokyo.

Bedst gik det for roduoen Frederic Vystavel og Joachim Sutton, der sikrede sig en bronzemedalje.

Her er et overblik over danskerne, der var i ilden i nat.

Golf

Mænd, 1. runde: Joachim B. Hansen afsluttede sin første runde med syv birdies og to bogeys. Det er i øjeblikket nok til en samlet femteplads, men flere mangler fortsat at afslutte runden – heriblandt landsmanden Rasmus Højgaard.

Roning

Toer uden styrmand, B-finale: Lærke Berg Rasmussen/Fie Udby Erichsen. Det blev til en andenplads i B-finalen og dermed en samlet ottendeplads ved OL for den danske duo, der aldrig rigtig fandt melodien i Tokyo.

Toer uden styrmand, finale: Joachim Sutton og Frederic Sebastian Vystavel. De to roere sikrede Danmark den anden medalje ved OL, da det blev til en tredjeplads og bronze.

Singlesculler, semifinale: Sverri Nielsen. Færingen er klar til finalen natten til fredag efter en andenplads i semifinalen.

Badminton

Damesingle, ottendedelsfinale: Mia Blichfeldt mod indiske Pusarla Sindhu. Blichfeldt er færdig ved OL efter et nederlag på 15-21, 13-21 til inderen, der er forsvarende verdensmester og OL-sølvvinder fra 2016.

En forrygende start og hård fight var lige akkurat ikke nok for herredoublen med Kim Astrup og Anders Skaarup, som må forlade OL's badmintonturnering efter kvartfinalen.

Danskerne var med til at skabe en medrivende kamp, men endte med at tabe i tre sæt med 21-12, 14-21, 19-21 til de tredjeseedede kinesere Li Junhui og Liu Yuchen.

Dermed snublede Astrup og Skaarup lige på tærsklen til medaljekampene og må rejse hjem fra OL uden ædelmetal.

Den danske double er færdig ved OL efter et nederlag i tre sæt til det tredjeseedede kinesiske par med cifrene 21-12, 14-21, 19-21.

Bueskydning

Den danske bueskytte Maja Jager måtte se sig slået og er nu ude af OL, efter hun tabte i 16.-delsfinalen mod Rusland.

Hun var natten til torsdag i aktion i sine første kampe i knockoutfasen ved legene i Tokyo.

Den første – 32.-delsfinalen – endte med en sejr over indonesiske Diananda Choirunisa, men kort efter endte det altså med exit i 16.-delsfinalen.

Russiske Ksenia Perova sendte den danske ex-verdensmester ud.

Individuelt, 16.-delsfinale: Maja Jager-Ksenia Perova (Rusland). Mod russiske Perova blev det til OL-exit for Jager, der tabte 3-7.

Cykling

BMX, 1., 2., 3. gennemløb: Simone Tetsche Christensen. Efter en tredjeplads og to andenpladser i de tre indledende løb gik danskerne sikkert videre til semifinalen, der afholdes natten til fredag.

Svømning

100 meter fri, semifinale: Pernille Blume og Signe Bro. I kampen om de otte finalepladser blev Blume og Bro henholdsvis 10 og 12 samlet og gik altså ikke videre.

Dansk 49'er-båd

Jonas Warrer og Jakob Precht har for alvor meldt sig ind i kampen om OL-medaljer i Tokyo.

Torsdag morgen sejlede den danske duo i 49'er-båden sig fra sjettepladsen op på en samlet tredjeplads med halvdelen af de indledende sejladser overstået.

Det skete blandt andet med en sejr i dagens første af to sejladser. Det var Warrer og Prechts første i Tokyo.

I andet sejlads blev det til en femteplads. Det efterlader danskerne med samlet 20 point, hvilket er blot to mere end hvad både Storbritanniens og Spaniens båd har på første- og andenpladsen.

Kilder: Ritzau, tokyo 2020, DIF. olym.dk.