Få børn er indlagt med H1N1-influenza

H1N1-epidemien rammer mange børn, men ganske få er i følge Sundhedsstyrelsen blevet indlagt.

Ny forskning tyder på, at der kun skal en enkelt vaccine til mod H1N1 - det betyder, at der er vacciner nok til dobbelt så mange danskere som først planlagt. Fold sammen
Læs mere
Foto: Scanpix
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Næsten halvdelen af danske børn vil blive ramt af influenza H1N1. Det forventer Statens Serum Institut.

Tirsdag lukkede den Internationale skole i Hellerup indtil i næste uge, da op mod halvdelen af eleverne i nogle klasser var ramt af influenza. Hvilken type ved man ikke. Men i følge Statens Serum Institut er der på landsbasis stort set ikke fundet virus fra sæson-influenza, men næsten udelukkende H1N1-virus.

Henvendelser til vagtlæger weekenden over viser en kraftig stigning i antallet af syge - og især blandt børn mellem fem og 14 år. Men selv om mange børn er syge, er det i følge Sundhedstyrelsen ganske få, der er indlagt. De har dog ikke noget præcist tal, men får løbende informationer fra Regionerne.

Få kritisk syge

- Vi får mange meldinger om børn, der er syge. Men indlagte helt generelt er ganske få, og kritisk syge er en til to og mig bekendt ikke børn, siger Else Smith, forebyggelseschef hos Sundhedsstyrelsen.

Myndighederne har netop reduceret sit skøn for, hvor mange, der vil blive ramt af influenza H1N1. Ifølge den nyeste prognose vil et sted mellem 550.000 og 1,1 million danskere blive smittet inden for de kommende måneder.

I Danmark er der endnu ikke nogle dødsfald som følge af influenza H1N1. En dansker er dog død i Norge og indgår derfor ikke i den danske statistik, fortæller Else Smith.

Læs også: 3900 er døde i USA af svineinfluenza