Experimentarium-brand er ved at være under kontrol

Branden i Experimentarium-bygningen i Hellerup er ved at være under kontrol, oplyser politiet. Årsagen er stadig uvis.

Foto: Sara Gangsted
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Brandvæsnet er efter to timers kamp med flammerne ved at få styr på branden i Experimentarium-bygningen i Hellerup nord for København.

»Den er så småt ved at være under kontrol,« siger Ulrik Lindén, vagtchef ved Nordsjællands Politi, kort efter klokken 17 mandag eftermiddag.

Der er dog fortsat en del at se til for brandvæsnet på stedet, da ilden har haft fat i store dele af bygningen, der er ved at blive bygget om.

»Det vil stadig tage lang tid, før de er færdige derude,« siger Ulrik Lindén.

Ilden brød ud kort før klokken 15, og branden udviklede kraftig, sort røg, som kunne ses over det meste af København.

Der er meldinger om to tilskadekomne, fortæller Kim Herlev, der er administrerede direktør i Experimentarium.

»Det ser heldigvis ud til, at det ikke er alvorligt,« siger han og uddyber, at den ene person er til observation for røgforgiftning, mens den anden har slået foden.

Begge er håndværkere, der er med til den storstilede ombygning af centret i Hellerup.

Politiet eller brandvæsnet kan endnu ikke sige noget om, hvorfor branden opstod, men direktør Kim Herlev fortæller, at man formoder, at arbejdet omkring det nye tag er årsagen:

»Vi har en formodning om, at det er en proces, hvor man har været i gang med at lægge tagpap på - der arbejder man med åben ild. Så vores formodning er, at det er der, det er gået galt. Det er svært at forestille sig, at det kan være andet. Men jeg er selvfølgelig forsigtig med at sige det, for det er ikke bekræftet,« siger Kim Herlev.

Han kan endnu ikke sige, hvad branden betyder for ombygningen af Experimentarium eller planerne om at vende tilbage til lokalerne i Hellerup.

»Det vigtigste for os er, at der ikke er personer, der er kommet alvorligt til skade. I næste række kommer bygningen og de skader, der sker der,« siger Kim Herlev.