Everest-dansker har det godt på hotelværelse i Tibet

Rasmus Kragh er kommet ned fra Mount Everest og er ved at komme sig efter rekordforsøg.

Foto: Axel Schütt. RB, 23/05/2017, kl. 11.52: Familie sender hjælp til dansk klatrer på Mount Everest Familien til danske Rasmus Kragh, der mandag forsøgte at nå toppen af Mount Everest, frygter, at han er i kritisk tilstand. -Arkiv- Dansker forsøger solo-bestigning af verdens højeste bjerg og uden kunstig ilt. Den 27-årige Rasmus Kragh vil forsøge at komme i et eksklusivt selskab på mindre end ti personer ved at bestige verdens højeste bjerg, Mount Everest, på 8848 meter alene og uden brug af kunstig ilt - og fra bjergets nordside i Tibet, som er mere isoleret, teknisk krævende og koldere end den nepalesiske side. Rasmus Kragh har bebudet et topforsøg 22. maj. - - - - . (Foto: Axel Schütt/Scanpix 2017)
Læs mere
Fold sammen

Det lykkedes ikke for den 27-årige Rasmus Kragh i denne omgang at blive den første dansker, der besteg Mount Everest alene uden kunstig ilt.

Han måtte opgive forsøget i mandags bare 250 meter fra toppen.

Siden har han arbejdet sig tilbage ned ad bjerget og er nu nået til Lhasa i Tibet.

Det fortæller han i en kort video, som er lagt op på hans Facebook-side.

- Som I kan se, har jeg det godt. Mentalt tager det noget tid at komme ovenpå igen.

- Fysisk har jeg tabt mig meget, og solen har gjort noget ved mit ansigt, siger Rasmus Kragh i videoen med et rødmosset ansigt, der bærer præg af den kraftige sol på verdens tag.

Han sætter pris på at være tilbage i civilisationen med de goder, der følger med.

- Det er fantastisk at sove i en seng på et hotelværelse igen, og lige om lidt skal jeg i badekarret. Det er de små ting, man har savnet, siger danskeren.

Han takker desuden for de hilsner, han via sin kæreste har fået overbragt hjemmefra og for den støtte, han har oplevet undervejs i projektet.

Rasmus Kragh rejser søndag videre fra Lhasa til Kathmandu i Nepal.

/ritzau/