Evensen til kamp mod fri abort

Faderhusets leder protesterer mod KDs kursændring i abortspørgsmålet. KDs tanker om aborthandleplan får støtte fra Sex & Samfund.

Som direkte konsekvens af Kristendemokraternes (KD) opgør med sin abortmodstand forleden stifter lederen af Faderhuset, Ruth Evensen, nu sit eget kristne parti, »Frihedspartiet«. Det skal »værne om værdier omkring menneskets ret til liv, familiens bevarelse og trivsel, retsbevidstheden og styrkelse af de svagest stillede, herunder gæsterne i vores land,« hed det i en pressemeddelelse i går.

Den potentielle konkurrence om vælgerne bekymrer ifølge Ritzau ikke Kristendemokraternes formand, Bodil Kornbek:

»Vi fastholder naturligvis vores principielle holdning til det ufødte fosters ret til liv. Det nye er, at vi nu også siger, at vi ikke vil stille forslag om afskaffelse af fri abort,« fremgår det af KDs hjemmeside, hvor man også kan læse partiets forslag til en Aborthandlingsplan III.

Står det til Kristendemokraterne, skal finansieringen af aborthandlingsplanen fremover ske over finansloven og ikke som nu via satspujler. Den tanke hilser foreningen Sex & Samfund varmt velkommen. Foreningen peger på, at forebyggelsesarbejdet efter strukturreformen risikerer at falde mellem flere forskellige stole i de nye regioner og kommuner på et tidspunkt, hvor nye tal viser en stigning i antallet af seksuelt overførte sygdomme og aborter blandt unge mellem 15 og 24 år:

»Derfor bakker vi fuldt ud op om Kristendemokraternes forslag om at gøre aborthandlingsplanen til et fast punkt på finansloven, ligesom vi opfordrer til, at man skaber et nationalt råd for seksuel sundhed,« siger foreningens formand Christian Graugaard.

Når det kommer til menneskesynet bag forslagene, ophører foreningens enighed med Kristendemokraterne imidlertid:

»Vi har det udgangspunkt, at abort er en basal menneskerettighed, og derfor går vi uden tøven ind for fri abort og kæmper for at bevare den. Det gør Kristendemokraterne jo ikke, og vi ligger bestemt ikke på linje med Kristendemokraterne i det spørgsmål. Men vi har et pragmatisk samarbejde, for bortset fra, at vores mål er forskellige, er vores midler jo de samme,« siger Christian Graugaard.