Eurovision-formand lukker ned for offentligheden

Det bliver fremover vanskeligere at få indsigt i arbejdet i Wonderful Copenhagen, der var med til at arrangere årets Eurovision Song Contest.

Eurovision-vinderen Conchita Wurst. Fold sammen
Læs mere
Foto: Keld Navntoft
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fremover får offentligheden sværere ved at få indsigt i arbejdet i Wonderful Copenhagen, der sammen med DR arrangerede Eurovision Song Contest, skriver metroxpress.

Turistselskabets bestyrelse med formand Peter Højland i spidsen har nemlig besluttet, at politikerne i Region Hovedstaden, der kom med 46 millioner kroner for at dække Eurovision-underskuddet, ikke længere kan få udleveret bestyrelsesmateriale.

Det bekræfter direktør Claus Bjørn Billehøj fra Region Hovedstaden i en e-mail, som metroxpress er i besiddelse af. Derfor truer Dansk Folkeparti nu med at trække den årlige millionstøtte til Wonderful Copenhagen.

»Det er det modsatte af, hvad vi bad om, når den nye bestyrelsesformand nu lukker ned for offentlighed om, hvad de beslutter i Woco. Kravet for, at vi gav dem de mange millioner, var mere åbenhed,« siger Kenneth Kristensen Berth (DF) til metroxpress.

Den anden Eurovision-arrangør, DR, koordinerede flere måneder inden showet med Københavns Kommune og Region Hovedstaden, hvilke dokumenter offentligheden ikke skulle have kendskab til.

Det viser avisens aktindsigter, der løfter sløret for et hidtil ukendt møde 12. februar i DR Byen.

To dage inden mødet skriver DRs grandprix-boss, Pernille Gaardbo, til Københavns Kommune og Region Hovedstaden:

»Blot, er det kritisk, at vi får koordineret blandt juristerne, inden I beslutter, hvordan I forholder jer til henvendelserne. Og det er ligeledes kritisk, at både KK og RH deltager, og at der er fælles forståelse for DRs tilgang til sagen.«

Den slags møder er dog helt normale, skriver Pernille Gaardbo til metroxpress:

»Det er almindeligt i denne type sager, at offentlige myndigheder koordinerer sådanne høringsprocesser, så loven overholdes korrekt.«

Peter Højland har ifølge avisen ikke ønsket at kommentere sagen.