EU vil forbyde al import af katteskind

EU vil forbyde al import af skind fra hunde og katte, mens den danske regering vil nøjes med at forbyde erhvervsmæssig import. Det undrer Socialdemokraterne.

Køb en kat eller en hund. Eller køb bare skindet af den. For snart fire år siden indførte den danske regering et forbud mod erhvervsmæssig indførsel og handel af skind fra hunde og katte. Det skete i kølvandet på skræmmende tv-billeder fra asiatiske lande af katte og hunde, der blev slagtet, inden skindet blev solgt til Europa.

Nu vil EU-Kommisionen lave et fælles forbud, og de går skridtet videre, så det ikke kun er erhvervsmæssig indførsel, som skal være forbudt. Af kommissionens forslag fremgår det nemlig, at al import og eksport samt markedsføring af katte- og hundeskind skal forbydes.

Den danske regering foretrækker dog, at det fortsat kun er erhvervsmæssig indførsel, som skal være forbudt, og det undrer Mette Gjerskov (S), der er medlem af Folketingets Europaudvalg.

- For mig at se er der ingen grund til at lave nogen undtagelser. Og jeg har svært ved at forstå, at regeringen synes, at det fortsat skal være okay at tage til Kina og købe fem bløde katteskind, så længe det ikke er til erhvervsmæssig brug, siger Mette Gjerskov.

/ritzau/