Etbenet bombemand tæt på terrornetværk

Tyske politikilder siger, at den fængslede bombemand Los Doukaev har været i nær kontakt med ekstremistiske islamiske kredse i Tyskland.

Den tjetjenske bokser, der blev anholdt efter en eksplosion på et hotel i København, sættes nu i forbindelse med tyske terrorister, Fold sammen
Læs mere
Foto: POLITIFOTO
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den etbenede bombebokser, Lors Doukaev, havde kontakt til de helt tunge drenge blandt islamistiske terrorstøtter i Tyskland.

Flere af dem er nu anholdt og blandt andet sigtet for at hverve rekrutter til Al Qaeda, skriver Ekstra Bladet.

Kilder i tysk politi bekræfter overfor avisen, at Doukaev ved flere lejligheder har besøgt den nordtyske by Bremen, og at han overnattede i en af byens ekstremistiske moskeer, Mesjid Ul Furqan i bydelen Gröpelingen.

Ifølge flere tyske eksperter på området spiller dette islamistiske miljø en central rolle på både tysk og inter-europæisk plan. Ifølge Ekstra Bladet mener de tyske myndigheder sig nu sikre på, at Lors Doukaev bl.a. har haft kontakt til den 30-årige islamistprædikant, Renee Marc Sepac, som prædiker i moskeen.

Søskendepar anholdt

For godt fire uger siden blev otte tyske statsborgere - syv mænd og en kvinde - anholdt og fængslet for dels at have ydet støtte til Al Qaeda og en anden
islamistisk terrorgruppe samt for at have dannet deres egen kriminelle celle.

Blandt de otte er netop Renee Marc Sepac og dennes 23-årige søster, Vivian. Søsteren er tillige sigtet for i Tyskland at have rekrutteret til Al Qaeda, mens storebror Renee Marc også er sigtet for at have forsøgt at melde sig til en Al Qaeda-relateret træningslejr.

De tyske myndigheder mener, at de otte anholdte er en del netværket Global Islamic Media Front, der ifølge tysk politi relaterer direkte til Al Qaeda.

Hverken hos PET eller Københavns Politi ønsker man kommentere Ekstra Bladets oplysninger.

/ritzau/