Et stigende antal danskere: Medierne bør ikke trykke Muhammed-tegninger

Efter terrorangrebet i København mener et stigende antal af danskerne, at medierne bør holde sig fra at trykke satiretegninger, der kan virke stødende på religiøse grupper.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Medierne skal droppe at trykke satiretegninger eller ytringer, som kan virke stødende på religiøse grupper. Det mener stadig flere danskere efter weekendens terrorangreb mod Krudttønden på Østerbro og en jødisk synagoge i Indre By, skriver Politiken.

En Megafonmåling viser, at 63 procent af de 1.199 adspurgte ikke mener, at medier bør undgå at trykke Muhammed-tegningerne igen. Til sammenligning blev der foretaget en Megafonmåling efter attentatet på satiremagasinet Charlie Hebdo i Paris, og på det tidspunkt svarede 79 procent, at de var overvejende uenige eller helt uenige i, at »danske medier bør holde sig fra at bringe satiretegninger og ytringer, der kan virke stødende på religiøse grupper«. Dermed mener flere danskere i dag, at medierne bør holde sig fra at trykke satiretegninger af profeten Muhammed.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne Ole Hækkerup (S) har ikke selv nogen holdning til, om medierne bør genoptrykke tegningerne af profeten. Det bør være op til medierne selv, siger han.

»Selv om der var 80 procent, som mener, at medierne bør afholde sig fra at trykke tegningerne, så vil medierne stadig have ret til at gøre det, og det er pointen her. Det er medierne selv, der skal afgøre det, og det er lige præcis derfor, at vi har ytringsfriheden,« siger Ole Hækkerup til avisen.