Et skolebarn er dræbt af skolebus i Vejle

En otteårig dreng er blevet påkørt og dræbt af skolebus. Han kom ind under bussen, da den drejede til højre.

Et skolebarn er dræbt i trafikulykke i Vejle. Fold sammen
Læs mere
Foto: Michael Drost-Hansen

Vejle: En otteårig dreng fra Vejle døde fredag eftermiddag, da han blev påkørt af en skolebus.

- Drengen kom løbende i samme retning som bussen og gled eller snublede og kom ind under bussen, da den drejede til højre for at vende, siger politikommissær Jørn Lindhardt, Sydøstjyllands Politi, til Ritzau.

Politiet har ikke nogen forklaring på, hvordan ulykken kunne ske.

- Måske er forklaringen, at der var en del sne på stedet, siger Jørn Lindhardt.

Ulykken skete ved 14-tiden i nærheden af Kirkebakkeskolen i Bredballe uden for Vejle.

Vejen Kirkebakken var fredag eftermiddag spærret for al trafik i timerne efter ulykken, mens politi og redningsmandskab arbejdede på stedet.

Bussen kom kørende med 25 børn som passagerer. I første omgang forlød det, at drengen var en af passagererne, og at han blev påkørt, lige efter at han var blevet sat af ved et stoppested.

Men politiets afhøringer på stedet har givet et andet billede af ulykken, nemlig at drengen kom løbende og blev påkørt at skolebussen, da den var ved at dreje til højre hen mod en sportshal for at vende.

Det vides ikke, om drengen gled, fordi det var glat. Eller om der har været en anden årsag til, at han kom ind under bussen.

- Vi ved ikke, hvad der præcis skete. Men hvorom alting er, kommer han ind under bussen og er dræbt på stedet, siger Jørn Lindhardt.

De første meldinger gik ifølge TV2 på, at bussen var forulykket, men det er ikke tilfældet.

De pårørende er underrettet.

Børnene fra skolebussen var fredag eftermiddag samlet på skolen, hvor de modtog krisehjælp fra blandt andre en psykolog og en præst.

/ritzau/