Et godt fysisk arbejdsmiljø gør ansatte flittigere

Et godt fysisk arbejdsmiljø gør ansatte flittigere Massageordning, løftekurser og ergonomiske stole. Det kan i den grad betale sig for virksomheder at investere i at forbedre det fysiske arbejdsmiljø, viser ny stor undersøgelse. For gode fysiske rammer højner produktiviteten og giver grønne tal på bundlinjen. Og det skal flere arbejdsgivere få øjnene op for, mener fagforbund.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tunge løft og vrid i ryggen gør dig mindre flittig end dine fagfæller. Faktisk hæmmes din produktivitet så meget, at det er en decideret dårlig forretning for din arbejdsplads ikke at investere i løftekurser og massageordninger til dig og dine kolleger, skriver Ugebrevet A4.

I en ny omfattende undersøgelse, der er foretaget blandt virksomheder i fire nordiske lande, fastslår analysebureauet DAMVAD, at netop et godt fysisk arbejdsmiljø gør, at ansatte får langt mere fra hånden.

Private virksomheder, der har gjort noget særligt for det fysiske arbejdsmiljø, tjener cirka 50.000 kroner mere per medarbejder end virksomheder uden. Det svarer til, at deres medarbejdere er otte procent mere produktive end deres fagfæller.

Sammenhængen mellem et godt fysisk arbejdsmiljø og produktive ansatte kommer slet ikke bag på arbejdsmiljøkonsulent i Dansk Metal Jan Toft Rasmussen.

»Virksomheder, der lukker øjnene for arbejdsmiljøproblemerne, taber penge. Det er ikke bare nogle penge, de ikke tjener. De taber også på det, og på den måde bliver de ramt dobbelt,« siger Jan Toft Rasmussen til Ugebrevet A4.

Det er de fysiske men, der følger af tunge løft og dårlige arbejdsstillinger, der gør medarbejderne mindre produktive. Det forklarer Otto Melchior Poulsen, seniorkonsulent ved Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, der er tilknyttet projektet.

»Jo bedre det fysiske arbejdsmiljø er, des mere produktive er medarbejderne. Fysisk tungt arbejde giver smerter eller gør det vanskeligt at arbejde, hvis du i forvejen har smerter, og så er du som medarbejder mindre produktiv,« siger Otto Melchior Poulsen til Ugebrevet A4.

BNB