Et fornuftigt eller et forfærdeligt år for dansk film?

Producenternes formand giver ikke meget for de danske films pæne markedsandel. Han siger, at der er tale om et vigende marked med stadig dårligere indtjening.

Dansk film har det godt lige nu, siger Det Danske Filminstitut (DFI). Dansk film har det skidt lige nu, siger producenterne.

Henrik Bo Nielsen, adm. direktør i DFI, kalder 2007 "et nogenlunde fornuftigt år", men ifølge Kim Magnusson, direktør i Nordisk Film og formand for Producentforeningen, baserer instituttet udelukkende sin vurdering på billetsalget og på filmenes andel af markedet.

- Det er en rent kulturpolitisk tilgang, hvor de glemmer, at filmproduktion også handler om kroner og øre. For mange producenter har 2007 været et forfærdeligt år, selv om det på papiret måske ser meget fornuftigt ud. Vi taler imidlertid om et vigende marked, hvor der sælges stadig færre billetter, og det går ud over producenternes indtjening, siger Kim Magnusson.

De danske spillefilm ventes i 2007 at sælge 3,2 mio. billetter, hvilket vil give en markedsandel på 26-27 pct. En mindre fremgang i forhold til sidste år.

/ritzau/