Espersen: Nul tolerance over for uromagere

Justitsminister kalder de seneste dags uro for uacceptabel og kræver forældrene tager ansvar. Myndighederne kan dog også gøre det bedre, erkender hun.

Justitsminister Lene Espersen (K) kalder den seneste bølge af uro og ildspåsættelser i flere danske byer helt uacceptabel.

Hun varsler hård kurs over for uromagerne og opfordrer samtidig forældre til de unge til at tage affære. Justitsministeren erkender dog også, at myndighederne kan forbedre indsatsen over for de mest utilpassede unge.

- Det er rystende og bekymrende, at der er den slags uroligheder. Det er helt uacceptabelt, at man opfører sig sådan i et demokratisk samfund og ikke bruger sin ytringsfrihed på andre områder end at ty til vold, siger Lene Espersen.

Ifølge hende har uroen formentlig forskellige årsager i forskellige dele af landet.

- Vi skal køre en nul-tolerancekurs over for dem, der træder ved siden af. De skal mærke, at samfundet handler konsekvent over for dem. De skal stilles over for en dommer og gøres ansvarlige for deres handlinger, men samtidig er det også meget vigtigt, at vi som samfund kigger indad og spørger os selv, hvad vi kan gøre bedre for at tage det i opløbet, og hvordan får vi inddraget forældrene, så de også påtager sig hovedansvaret for, at deres børn opfører sig ordentligt, siger Lene Espersen. /ritzau/