Esbjergmanden skal syv år i fængsel

41-årig mand fra Esbjerg blev mandag idømt syv års fængsel for omfattende sexmisbrug, vold og trusler mod flere børn gennem 23 år.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En 41-årig mand fra Esbjerg blev mandag idømt syv års fængsel for omfattende sexmisbrug, vold og trusler mod flere børn gennem hele 23 år.

Den dømte ønsker betænkningstid med hensyn til eventuel anke af dommen, oplyser hans forsvarer Verner Holm.

Manden var ikke selv til stede i byretten, da retsformand Niels Petersen afsagde dommen i sagen, der omfatter 32 anklagepunkter.

Den dømte skal desuden betale en torterstatning på tilsammen en halv million kroner til otte ofre. Hans egen datter skal have 125.000 kroner, det sammen skal en anden pige, mens den misbrugte dreng skal have 100.000 kroner i erstatning.

Dommen er på næsten 100 sider.

Nogle overgreb skete i Svømmestadion Danmark i Esbjerg.

Sagen mod Esbjergmanden har været karakteristisk ved, at han benhårdt og konsekvent har afvist samtlige anklager i alle retsmøder.

- Børnene må have misforstået noget, har han talrige gange sagt i retten. Han har været fåmælt, men nogenlunde veltalende i sine forklaringer.

I retten i Esbjerg er der blevet afspillet i alt 11 timers videoafhøringer af de mindreårige ofre. Det er sket for lukkede døre.

Sagen kom frem for godt en måned siden. På det tidspunkt havde manden været fængslet i over et år

I første omgang var sagen totalt ukendt for politikerne i Esbjerg, men siden kom det frem, at Hvidovre Kommune for flere år siden havde sendt en underretning til Esbjerg, da den dårligt fungerende familie flytter dertil.

Underretningen omfattede dog ikke mistanker om, at manden skulle have misbrugt børn seksuelt.

- Opdateres

/ritzau/