Esbjergmand kræves idømt otte års fængsel

Ofrenes forklaringer er 100 procent i modstrid med Esbjergmandens benægtelser.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den 41-årige mand i Esbjergsagen kræves idømt omkring otte års fængsel for at have misbrugt ni piger og en dreng gennem over 20 år. Det forlangte anklageren, statsadvokatassessor Linda Saugmann Christensen, i sin procedure i domsmandsretten fredag i den omfattende pædofilisag.

Den adskiller sig fra andre sædelighedssager ved, at der er så mange ofre.

- Vi står over for en sag, hvor retten skal afgøre, om den skal tro på den tiltalte, eller den skal tro på de mange ofre. Der er jo ingen vidner til overgrebene og ingen tekniske beviser, sagde anklageren.

- Det handler ganske enkelt om, hvilke forklaringer, man kan sætte lid til. Hun sagde, at specielt de mange mindreårige pigers forklaringer har været meget troværdige i de tilsammen 11 timers videoafhøringer, der har været afspillet for lukkede døre i retten i Esbjerg.

- Det, vi har fået beskrevet om de meget specielle seksuelle overgreb, kan pigerne ikke have opdigtet, sagde anklageren - Den tiltalte er dybt utroværdig, sagde hun.

Manden kræves dømt for overgreb mod de mange børn gennem over 20 år. De første overgreb foregik efter anklagen på Sjælland og siden på Lolland. De seneste mange overgreb skulle være sket i bl.a. Svømmestadion Danmark i Esbjerg. Manden er også tiltalt for at have misbrugt sig egen datter groft ved at gennemføre analt samleje, mens de boede i Hvidovre. Pigen var den gang kun seks til otte år.

Familien flyttede til Esbjerg for nogle år siden. Her boede manden sammen med sin filippinske hustru. Ud over datteren har parret to drenge.

/ritzau/