Esbjerg-sag: Kommunen fik besked i 2008

Både politiet og Esbjerg Kommune er stillet i et dårligt lys for svigt efter vidneafhøringer i Esbjerg-sagen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Både Esbjerg Kommune og politiet i byen har tilsyneladende givet den tiltalte 40-årige mand meget lang snor i sagen om omfattede sexmisbrug af tilsammen ti børn.

Der gik år, før han blev fældet.

Mindst tre gange underrettede en lærer Esbjerg Kommune om, at der foregik noget af seksuel karakter hos den såkaldte Esbjerg-mand uden at kommunen reagerede.

Der kom i retten i Esbjerg tirsdag, da flere af de misbrugte pigers lærer på Bakkeskolen blev afhørt.

En klasselærer for den tiltaltes datter og fire andre forurettede piger fortalte, at kommunen allerede i januar 2008 blev underrettet om mistanke om krænkelse af en af pigerne.

Samtidig tilbød skolen familiens socialrådgiver at deltage i et tværfagligt møde. Men ifølge klasselæreren skete der ikke yderligere, oplyser DR Nyheder.

Klasselæreren indgav mindst yderligere to underretninger til kommunen om mistanke om krænkelser af seksuel karakter i forhold til den tiltalte.

Heller ikke i forbindelse med disse underretninger reagerede kommunen, ifølge klasselæreren.

Formanden for Esbjerg Kommunes børne- og familieudvalg, Hans Erik Møller (S), har ellers hele tiden nægtet, at kommunen skulle have haft kendskab til mistanke om seksuelle krænkelser fra manden.

Først i oktober 2010, da manden blev anholdt, blev kommunen ifølge tidligere udtalelser gjort opmærksom på manden.

Ved tirsdagens retsmøde gav klasselæreren udtryk for undren over, at Esbjerg Kommune aldrig gik videre med de oplysninger, som hun havde givet i sine underretninger.

Klasselæreren fortalte også, at hun ved en lejlighed i 2010, havde taget fat i den nu tiltalte mand. Hun fortalte ham, at hun vidste, at han havde en underlig adfærd over for børn, og han skulle vide, at der blev holdt øje med ham.

/ritzau/