Esbjerg Kommune fejlede i sexmisbrugssag

Esbjerg Kommune indrømmer nu, at den begik alvorlige fejl i sag om omfattende sexmisbrug af mindreårige.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Esbjerg Kommune er blevet stærkt kritiseret for sin håndtering af sagen om den 41-årige mand, der er tiltalt for omfattende seksuelt misbrug af 10 mindreårige børn.

Esbjerg Kommune har fået kritik for, at man ikke har gjort mere ud af de underretninger, som flere af de forurettede pigers klasselærere kom med. Hidtil har kommunen afvist, at den kunne have gjort mere.

Men nu giver Esbjerg Kommune alligevel sig selv en del af skylden. Det viser en redegørelse, kommunen har lavet, oplyser DR Syd.

I redegørelsen til Socialministeriet tager kommunen en del af skylden for, at manden angiveligt kunne blive ved med at forgribe sig på børn i mange år.

I redegørelsen står der blandt andet at:

- ...der er slip, hvor det ikke kan forklares, hvorfor der ikke er foretaget sagsbehandlingsmæssige skridt. Der henvises til den turbulente periode pga. kommunalreformen og de interne forhold, der gjorde sig gældende i familierådgivningen i 2009.

I redegørelsen skriver Esbjerg Kommune også, at man ikke har behandlet sagen tilfredsstillende på grund af de forhold, der gjorde sig gældende i familierådgivningen i 2007 og 2008.

I redegørelsen skriver kommunen også om "...få konkrete faglige vurderinger og perspektiveringer og dermed også mangelfuld stillingtagen (...). Dette er ikke tilfredsstillende."

Esbjerg Kommune har i den aktindsigt, som DR Syd har fået tilsendt, valgt at overstrege en hel del enkeltstående ord, som gør det svært at læse redegørelsen i sin helhed.

/ritzau/