Erstatningskrav i Køge-vandsag

Der er et erstatningskrav på vej til Køge-Egnens Renseanlæg på baggrund af vandforureningen i det nordlige Køge.

Det skriver DAGBLADET Køge.

11 dage efter, at vandforureningen i det nordlige Køge blev konstateret, kunne Køge Kommune i går eftermiddag meddele, at kilden til forureningen er fundet.

Synderen er Køge-Egnens Renseanlæg, hvor en kombination af en teknisk fejl og en menneskelig fejl har ført til forureningen af vandet med blandt andet campylobacter og E.coli-bakterier. Samtidig har man gjort tiltag for at sikre, at samme fejl ikke opstår igen.

Tilbage står nu spørgsmålet om, hvem der kommer til at sidde med regningen for vandforureningen og de omfattende gener, som den har medført for beboerne og de erhvervsdrivende i området.

I den koordinationsgruppe, som blev nedsat for at håndtere situationen under vandforureningen, har man ifølge Køge Kommunes drifts- og anlægschef, Lars Mørk, endnu ikke taget stilling til denne side af sagen.

- Vi har foreløbig lagt vores indsats i bestræbelserne på at skaffe rent vand, og så har vi sagt, at pengene og juraen må vi tage fat på bagefter, siger han.

Blandt de erhvervsdrivende, der har lidt tab under forureningen, er Lyngens Bageri, og herfra er der allerede i næste uge et erstatningskrav på vej.

- Nu skal vi bruge weekenden på at opgøre nøjagtigt, hvor meget vandforureningen kommer til at koste, og så vil vi gennem vores advokat sende vores erstatningskrav på mandag, siger bagermester Jesper Krarup Sørensen, som tidligere på ugen kunne berette, at lukningen af bageriet i forbindelse med vandforureningen foreløbig havde kostet op mod 200.000 kroner.

Kilde: Dagbladet Køge