Erstatning på 1,7 millioner for piskesmæld

Efter seks års kamp har Vestre Landsret tilkendt den tidligere afdelingsdirektør i DLG, Bent Mikkelsen fra Haderslev, en erstatning på 1,7 millioner kroner for en piskesmældslæsion, skriver JydskeVestkysten.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Skaden skete i 1994, da Bent Mikkelsen var passager i en taxa. Siden har han sammen med sin læge kæmpet for at overbevise Arbejdsskadestyrelsen og Den Sociale Ankestyrelse om, at Bent Mikkelsen totalt mistede sin arbejdsevne ved ulykken. De to instanser sagde nej, men Vestre Landsret har nu pålagt forsikringsselskabet Provinzial at betale de 1,7 millioner kroner samt 75.000 kroner til sagens omkostninger.

"Det har jeg det utroligt godt med. Man skal ikke slippe godt fra at skade folk så meget, at de fuldstændig mister deres erhvervsevne, og afgørelsen har bestemt styrket min retsfølelse," siger den tidligere direktør, der i dag er invalidepensionist.

Konsulent ved Forsikringsoplysningen Kirsten Skov Johansen siger, at de 1,7 millioner kroner umiddelbart er den største erstatning, hun kender til ved piskesmældslæsioner. Hun forklarer, at størrelsen blandt andet udmåles efter ofrets løn på tidspunktet for ulykken. Den 53-årige Bent Mikkelsen fejrer dog ikke sagen med champagne - dels fordi han med egne ord er en jordbunden type, dels fordi forsikringsselskabet straks har anket afgørelsen til Højesteret.

"Men det er spillets regler. Og når tre landsretsdommere er enige, så tror jeg også, at afgørelsen holder i Højesteret," siger han. Ulykken, der kostede ham erhvervsevnen, skete den 6. juni 1994, da Bent Mikkelsen var på vej i taxa fra lufthavnen i Kastrup. Taxaen kørte galt, hvorpå en personbil kørte op bag i taxaen. Bent Mikkelsen mærkede et kraftigt ryk i nakken og blev straks indlagt på hospitalet. Efter få uger forsøgte han at genoptage arbejdet, men magtede det ikke på grund af smerter. På grund af sygemeldingen blev han siden afskediget.

Ritzau