Erik Skov flyttet til lukket fængsel

Tidligere toppolitiker Henriette Kjærs bedrageridømte samlever Erik Skov Pedersen er forflyttet fra et åbent fængsel til topsikrede Vridsløselille Statsfængsel.

Mens anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi efterforsker sagen om stråmandsvirksomhed bag tremmer, er Erik Skov Pedersen blevet forflyttet til Vridseløslille. Fold sammen
Læs mere
Foto: Marie Hald
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tidligere toppolitiker Henriette Kjærs bedrageridømte samlever Erik Skov Pedersen er forflyttet fra et åbent fængsel til det lukkede Vridsløselille Statsfængsel. Her afsoner han nu blandt mordere, bandemedlemmer og sexforbrydere.

»Jeg kan bekræfte, at Erik Skov Pedersen er forflyttet til fængslet i Vridsløse«, siger Erik Skov Pedersens forsvarsadvokat Peter Blinkenberg til bt.dk.

Erik Skov Pedersen blev i 2011 idømt tre års fængsel for bedrageri og dokumentfalskneri, som han ind til for kort tid siden har afsonet i den åbne statsfængsel i Horserød. Her mødte han selskabstømmeren Bjørn Stiedl, der afsoner seks år fængsel for at have unddraget statskassen for over 300 millioner kroner. De to blev venner og sammen oprettede de et cykelhold for de indsatte.

Men for to måneder siden fik politiet mistanke om, at Skov Pedersen og Stiedl sammen havde bestukket en fængselsbetjent og brugt cykelholdet til stråmandsvirksomhed, dokumentfalsk og overtrædelse af forbuddet mod at stifte selskaber.

Og mens anklagemyndigheden hos Nordsjællands Politi efterforsker sagen, er Erik Skov Pedersen blevet forflyttet til Vridseløslille, hvor knap halvdelen af fangerne afsoner otte år eller mere.

Erik Skov Pedersen er da også utryg ved de andre fanger, og har bedt fængselsledelsen om at blive isoleret i sin egen celle.

»Han har bedt om at komme i isolation på grund af de andre fanger, der sidder der inde. Han er utryg ved dem«, siger Peter Blinkenberg, der arbejder på at få Erik Skov Pedersen ud hurtigst muligt.