Erik så 16-årig ligge med flere skudsår: »Vi er virkelig chokerede. Jeg er lige taget hjem fra arbejde, jeg magtede det ikke«

Erik Voss bor lige ved siden af det sted på Ydre Østerbro, hvor en 16-årig dreng mandag aften blev skudt. Han er ligesom andre naboer i boligforeningen meget chokeret over drabet.

Politiet massivt til stede efter et skyderi i København ved Ragnhildgade, mandag den 16. oktober 2017. Københavns Politi fik klokken 21.05 anmeldelse om skyderi i området omkring Ragnhildgade på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro. Umiddelbart efter blev en 16-årig dreng fundet livløs i gården bag Ragnhildgade 48. Den 16-årige var ramt af flere skud og blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Sjørup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

50-årige Erik Voss var ved at lave to kopper kaffe, da han hørte lyden af 6-8 skud mandag aften lidt over klokken 21 i hjemmet i stueetagen på Ragnhildgade 42 på grænsen mellem Ydre Nørrebro og Ydre Østerbro.

»Der bliver skudt lige ude foran,« sagde han til konen og løb udenfor i sutsko, hen ad stien foran den treetagers røde murstensbygning til opgang 48 et par meter længere henne. Her fik han øje på den 16-årige dreng.

Erik Voss fortæller videre, at han har boet i boligforeningen AAB i ca. 25 år og aldrig oplevet nogen problemer. Det er en »lille oase«, siger han.

Politiet har i en pressemeddelelse oplyst, at de blev alarmeret om skyderiet klokken 21.05, og at en 16-årig dreng blev fundet livløs ved Ragnhildgade 48. Han var ramt af flere skud og blev kort efter erklæret død af en ambulancelæge.

»Det er fandeme uhyggeligt«

Flere naboer var allerede stimlet sammen, da Erik Voss kom hen til den 16-årige, så da han så politiets blå blink på den anden side af boligkomplekset, løb han ud og viste dem vej.

På den anden side af nummer 48 bor 23-årige Oliver Klitgaard med sin mor og hendes kæreste i stueetagen. De hørte også skuddene.

»Først lød det som fyrværkeri, men det var i kort tid, så vi nåede at diskutere, om vi skulle blive væk fra vinduerne. Så råbte nogen efter et bælte til at stoppe blødningen, så min mor løb ud med et bælte,« fortæller han og tilføjer, at morens kæreste samtidig stormede afsted efter en hjertestarter.

»Jeg rystede i benene. Det var meget tæt på og meget chokerende,« siger han.

Oliver Klitgaard har boet i boligforeningen hele sit liv og aldrig oplevet problemer med kriminalitet.

»Der har aldrig været noget. Der har aldrig været så tæt på. Det her var så tæt på, som det bliver. Det er fandeme uhyggeligt. Jeg har hørt, at det ikke er banderelateret - det er også lidt uhyggeligt. For hvad er det så?« spørger han.

Københavns Politi udelukker ikke bandeskyderi, men har på Twitter oplyst, at der ikke er nogle tegn på banderelationer.

Ingen råben, kun skud

Erik Voss fortæller, at hans 18-årige søn kendte den 16-årige. Det fandt de ud af, da Erik Voss fortalte sønnen om et særligt bæltespænde den 16-årige havde på. Erik Voss fortæller, at den 16-åriges familie har rødder i Sydøsteuropa, måske Albanien.

»Det var en god dreng,« siger han.

I Erik Voss opgang bor også 61-årige Klaus Olsen. Han har boet der i knap 30 år og fortæller, at der indimellem er lidt larm i gaden, men ellers ikke noget i boligkomplekset, hvor der bor »mange børnefamilier og indvandrerfamilier«.

Han hørte fire skud mandag aften og troede, det var fyrværkeri. Der var ikke råben inden eller efter, blot lyden af skud.

»Folk var meget synligt rystede i går. Folk var nærmest apatiske. Det er noget, der sker andre steder,« siger han.

Beboere i andelsboligforeningen fortæller samstemmende, at det er et trygt sted, og der findes heller ikke et eneste overvågningskamera på bygningerne, som det er tilfældet i andre belastede boligforeninger. I stedet er der blomsterkasser og kulørte lamper på altanerne.

Mens Berlingske er på stedet og taler med naboer, er flere øvrige beboere forbi med blomster og lys, som de sætter ved stien foran opgang 48. Flere betjente og kriminalteknikere dukker også op i skudsikre veste. De få personer, der går ind eller ud fra opgang 48, er tydeligt berørte af skyderiet.

Københavns Politi kan endnu ikke oplyse, hvad der ligger bag skyderiet, og de opfordrer enhver, der har informationer omkring episoden, til at henvende sig på telefon 33141448.