Erik greve: Jeg kæmper videre

Erik greve Danneskiold-Samsøe overvejer at søge om lov til at få sagen for Højesteret, efter at landsretten i dag har bestemt, at han skal fraflytte sin bolig på Gisselfeld Kloster.

Erik greve Danneskiold-Samsøe har i Østre Landsret tabt 12 års kamp for at blive på Gisselfeld Kloster. Han vil dog forsøge at få sagen for Højesteret. Fold sammen
Læs mere
Foto: NILS MEILVANG
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

- Jeg kan ikke anerkende landsrettens afgørelse. Jeg bliver ved med at kæmpe for at kunne blive boende her. Det er min pligt.

Sådan lyder kommentaren fra Erik greve Danneskiold-Samsøe, efter at Østre Landsret tidligere i dag stadfæstede en afgørelse fra fogedretten i Næstved, om at greven skal fraflytte sin bolig på Danmarks femtestørste jordgods.

Han oplyser således, at han overvejer at sende en ansøgning til procesbevillingsnævnet om at få lov til at få sagen for Højesteret.

Samtidig bebuder han endnu en sag, hvor han sammen med familiemedlemmer kræver, at Gisselfeld Kloster og Gods overgår til ham selv som privat ejendom.

Sagen tog sin begyndelse i 1998, da den daværende bestyrelse efter mange kontroverser afsatte greven som overdirektør og fratog ham hans bestyrelsespost. Kernen i hans kamp er Christian Gyldenløves testamente fra 1725, der fastslår, at det er hans ret at lede godset og at mænd har forret til stillingen før kvinder.

- Det er min pligt for mig at kæmpe videre. Jeg SKAL gøre det. Da jeg i 1975 overtog overdirektørstillingen efter min far, indebar det også, at jeg påtog mig et stort ansvar for at forsvare testamentet fuldt og helt, siger han.