Erik Fabrin går af som borgmester

Den mangeårige borgmester fra Nordsjælland træder tilbage. Han bliver i Rudersdals kommunalbestyrelse frem til valget næste år.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Rudersdals borgmester, Erik Fabrin (V), stopper på posten 15. oktober og overlader borgmesterkæden til partifællen Jens Ive. Det oplyser Rudersdal Kommune.

Fabrin meddelte i august, at han ikke genopstiller ved kommunalvalget i 2013, men han vælger altså at træde tilbage allerede nu.

- Det er nu snart to måneder siden, jeg meddelte min vælgerforening, at jeg ikke ønsker at genopstille ved næste valg. Venstre har i den mellemliggende periode haft en meget vellykket proces med at vælge en ny spidskandidat i Jens Ive. Jeg synes derfor, det nu er på sin plads at lade Jens Ive tage over, siger Erik Fabrin.

Den afgående borgmester blev valgt ind i den daværende Søllerød kommunalbestyrelse i 1974 og har været borgmester siden 1986. Da Søllerød blev lagt sammen med Birkerød og blev til Rudersdal Kommune 1. januar 2007, fortsatte Fabrin på borgmesterposten i den nye kommune.

Han var formand for Kommunernes Landsforening (KL) fra 2006 til 2010 og er i dag næstformand.

Kommunalbestyrelsen skal på et møde 10. oktober vælge ny borgmester, hvor det er forventet, at et flertal vil pege på Jens Ive.

Erik Fabrin fortsætter i kommunens bestyrelse frem til kommunalvalget, der finder sted 19. november 2013, og han fortsætter desuden i KL valgperioden ud.