Erhvervslivet vil have flere pladser på ingeniørstudierne

Antallet af studiepladser skal følge med, når flere gerne vil uddannes til ingeniører, mener Dansk Erhverv.

Modelfoto: Antallet af studiepladser skal følge med, når flere gerne vil uddannes til ingeniører, mener Dansk Erhverv. Fold sammen
Læs mere
Foto: bikeriderlondon

Dansk Erhverv tilslutter sig bifaldet over ingeniørstudiernes popularitet blandt dette års kvote 2-ansøgere.

Men klapsalven efterfølges alligevel af et ønske: Der skal være flere studiepladser på de forskellige ingeniøruddannelser.

Sådan lyder det fra uddannelses- og forskningspolitisk chef i Dansk Erhverv, Mette Fjord Sørensen.

»Det er superdejligt, at de unge gerne vil ind på ingeniørstudierne, som vi har opfordret dem til længe. Vi mangler ingeniører«, siger hun.

»Men vi skal også have kigget på antallet af studiepladser så. For de skal følge med, når flere unge søger de her pladser, som vi i mange år har ønsket og bedt dem om«, tilføjer Mette Fjord Sørensen.

Den øgede efterspørgsel får nemlig karakterkravene til at stige, påpeger hun.

»Derfor bliver vi nødt til at have kigget på, om vi skal have oprettet flere pladser og kigget på dimensioneringskravene.«

Mette Fjord Sørensen mener ikke, at der bør være den store forskel på, om karaktergennemsnit er på 8,6 eller 9,2.

»Hvis du er motiveret og hamrende dygtig til matematik, fysik, kemi og vil læse ingeniør, skulle der også gerne være en plads«, siger hun.

Af de mere end 56.000 ansøgere, der har søgt ind på en videregående uddannelse via kvote 2, har 1382 søgt ind på civilingeniørstudiet. Det er en stigning på 28 procent i forhold til sidste år.

Også diplomingeniørstudiet er populært. Her har 1777 søgt ind via kvote 2, og det er 14 procent flere end sidste år.

Uddannelses- og forskningsminister Søren Pind (V) lægger ikke op til at justere på antallet af studiepladser.

»Alt foregår i en balance, og det er op til institutionerne selv, hvor mange studiepladser de udbyder. Det er i sidste ende et anliggende for dem.«

»Vi dimensionerer efter ledighedstal. Så hvis ledigheden er for høj, skærer vi ned, men ellers er det ikke noget, vi blander os i«, siger han.