Er du den nye chef for PET?

Efter Jakob Scharfs farvel som chef for Politiets Efterretningstjeneste, søger Justitsministeriet nu en ny PET-chef. Her er stillingsopslaget.

Den hidtidige PET-chef Jakob Scharf træder tilbage ved årsskiftet. Fold sammen
Læs mere
Foto: Erik Refner
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Har du »strategisk udsyn«, »organisationsforståelse«, »tillidsskabende ledelsesstil«, »gennemslagskraft« og »gode evner for intern og ekstern kommunikation«? Så er det måske dig, som skal være den nye chef for Politiets Efterretningstjeneste (PET).
Justitsministeriet har torsdag slået stillingen op, og den skal allerede besættes 1. januar 2014, efter at den tidligere chef Jakob Scharf tirsdag trådte tilbage efter flere ugers kritik og politisk pres.

Ønsker man jobbet som PET-chef, skal man ud over ovenstående kvalifikationer også have »særdeles gode lederevner«, og samtidig skal man kunne »kombinere kravet til en omkostningseffektiv og moderne efterretningstjeneste med udviklingen af en god og attraktiv arbejdsplads«. Uddannelse stilles der til gengæld ingen krav til.

Arbejdsopgaverne er meget simpelt at sørge for, at PET varetager sin opgave med at identificere, forebygge og imødegå trusler mod friheden, demokratiet og sikkerheden i det danske samfund.

Er man interesseret, er proceduren som følger: Skriv en ansøgning, hvor du gør klart, hvorfor du er den rigtige til at lede PET. Herefter stiles ansøgningen til dronningen, og ansøgningen skal senest være fremme hos Justitsministeriet 19. december klokken 12.

Og lønnen skal selvfølgelig også lige nævnes. Ender man som den udvalgte, kan man se frem til en årsløn på 659.482 kroner, og herudover aftales der et personligt tillæg og et åremålstillæg.

Justitsministeriet er netop nu i gang med en redegørelse om PET, efter en række historier om intern uro, hvor Jakob Scharf spiller hovedrollen. Blandt andet har en håndfuld tillidsmænd anklaget Scharf for at tvinge en række politifolk til ulovligt at skaffe sig adgang til Pia Kjærsgaards kalender, så hendes besøg på Christiania kunne arrangeres en dag, hvor hun ikke kunne deltage.

Du kan se opslaget og ansøge her.